Najlahodnejšia pečienka, akú ste kedy jedli: Tajomstvo jemnosti je ukryté v cibuli!

[mashshare]

Príprava pečienky sa na prvý pohľad nemusí zdať zložitá, avšak pripraviť ju skutočne dobre, aby bola jemná a lahodná, to už si vyžaduje určité kulinárske umenie.

 

 

Vďaka tomuto receptu z portálu napadovy.blog sa vám podarí pripraviť takú chutnú pečienku, akú ste doteraz ešte nejedli!

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Pani Danica uvádza, že tento recept má od svojho otca, ktorý bol skutočný kulinársky majster.

Na tomto recepte je to skutočne vidieť!

Potrebujeme:

600 g pečienky (môžete použiť akúkoľvek podľa chuti)

3 cibule

3 strúčiky cesnaku

2 bobkové listy

soľ podľa chuti

mleté čierne korenie podľa chuti

rastlinný olej

Postup:

Pečienku očistíme (zbavíme ju blaniek).

Všetku cibuľu si očistíme.

Nakrájame na pol krúžky alebo krúžky. 

 

 

Cibuľou netreba šetriť, pretože v tomto jedle je cibuľa nevyhnutnosť.

Na panvici si rozpálime rastlinný olej.

Pridáme nakrájanú cibuľu.

Osmažíme ju tak, aby bola z časti mäkká. 

 

 

Teraz k cibuli pridáme nasekaný cesnak.

Premiešame a cibuľu s cesnakom rovnomerne rozložíme na panvici.

Navrch poukladáme kúsky odblanenej pečienky.

Podľa chuti okoreníme a solíme až na záver pred dokončením. 

Nikdy nesoľte skôr, pečienka by stvrdla.

Po 1 – 2 minútach kúsky pečienky otočíme.

Orestujeme aj z druhej strany. 

 

 

Keď pečienka z oboch strán zbelie.

Pridáme 2 bobkové listy a všetko premiešame. 

 

 

Osmažíme ďalšiu minútu a odstavíme.

Takto pripravená pečienka je vždy jemná a šťavnatá. 

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes