Príprava pečienky sa na prvý pohľad nemusí zdať zložitá, avšak pripraviť ju skutočne dobre, aby bola jemná a lahodná, to už si vyžaduje určité kulinárske umenie.
Vďaka tomuto receptu z portálu napadovy.blog sa vám podarí pripraviť takú chutnú pečienku, akú ste doteraz ešte nejedli!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pani Danica uvádza, že tento recept má od svojho otca, ktorý bol skutočný kulinársky majster.
Na tomto recepte je to skutočne vidieť!
Potrebujeme:
600 g pečienky (môžete použiť akúkoľvek podľa chuti)
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
rastlinný olej
Postup:
Pečienku očistíme (zbavíme ju blaniek).
Všetku cibuľu si očistíme.
Nakrájame na pol krúžky alebo krúžky.
Cibuľou netreba šetriť, pretože v tomto jedle je cibuľa nevyhnutnosť.
Na panvici si rozpálime rastlinný olej.
Pridáme nakrájanú cibuľu.
Osmažíme ju tak, aby bola z časti mäkká.
Teraz k cibuli pridáme nasekaný cesnak.
Premiešame a cibuľu s cesnakom rovnomerne rozložíme na panvici.
Navrch poukladáme kúsky odblanenej pečienky.
Podľa chuti okoreníme a solíme až na záver pred dokončením.
Nikdy nesoľte skôr, pečienka by stvrdla.
Po 1 – 2 minútach kúsky pečienky otočíme.
Orestujeme aj z druhej strany.
Keď pečienka z oboch strán zbelie.
Pridáme 2 bobkové listy a všetko premiešame.
Osmažíme ďalšiu minútu a odstavíme.
Takto pripravená pečienka je vždy jemná a šťavnatá.
Prajeme dobrú chuť!