Tieto jablkové slimáky podľa receptu z youtube vám rozvoňajú celú kuchyňu a potešia vaše chuťové poháriky. Výborná maškrta k čaju aj ku káve!
Potrebujeme:
270 g hladkej múky
2 jablká
8 g sušeného droždia
80 g kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL soli
vanilkový cukor
1 vajce
100 ml teplého mlieka
1 žĺtok
trochu mlieka
džem
práškový cukor na posypanie
Postup:
Do misy si nasypeme preosiatu múku, do stredu urobíme jamku a nasypeme do nej sušené droždie.
Následne pridáme aj cukor, soľ, vanilkový cukor a primiešame jedno vajíčko.
Zalejeme teplým mliekom a vypracujeme kompaktné nelepivé cesto.
Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou, necháme kysnúť 40 minút.
Potom si ho preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
Cesto si vyvaľkáme, naukladáme naň na mesiačiky pokrájané jablká a zrolujeme do rolky.
Na kraji cesto potrieme vodou, aby lepšie lepilo, rolku zlepíme a nakrájame na hrubšie kúsky.
TIP: Ak chcete, môžete jablká postrúhať a navrstviť jemnú jablkovú hmotu – podľa chuti môžete pridať aj škoricu.
Slimáky naukladáme vedľa seba na plech, potrieme vyšľahaným žĺtkom s mliekom.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 – 30 minút.
Hotové slimáčiky potrieme vymiešaným jablkovým džemom a posypeme práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť!