Tieto pudingové koláče robím aspoň raz týždenne! Veľmi chutné, ideálne na raňajky!

Vynikajúce raňajkové pečivo, ktoré musí byť u nás na stole aspoň raz týždenne. Chutný štart do nového dňa!

Pripravte si tento jednoduchý recept z youtube a prekvapte rodinu týmto chutným sladkým pečivom.

Okamžite sa bude lepšie vstávať aj tým najväčším spachtošom!

 

 

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

60 ml teplej vody

60 g kryštálového cukru

40 ml rastlinného oleja

1 PL masla

1 vajce

1/2 ČL soli

60 ml teplého mlieka

10 g sušeného droždia

vanilkovú esenciu

200 ml vopred osladenej šľahačkovej smotany

2 PL pudingového prášku (alebo kukuričného škrobu)

1 vaječný žĺtok

plátky mandlí

Postup:

Do misy si nasypeme múku, do stredu urobíme jamku a do nej nasypeme sušené droždie. 

 

 

Zalejeme teplou vodou, pridáme vajce, cukor, rastlinný olej a vypracujeme hladké cesto.

Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme odpočívať asi 30 – 40 minút. 

Medzitým si pripravíme náplň.

Do hrnca si nalejeme mlieko, pridáme lyžicu cukru, pudingový prášok alebo kukuričný škrob a vyšľaháme dohladka.

Varíme na miernom ohni do zhustnutia. 

 

 

Následne do krému ešte primiešame vanilkovú esenciu a prikryjeme ho potravinárskou fóliou kým nevychladne. 

Nakysnuté cesto si preložíme na jemne vymastenú pracovnú dosku, nakrájame ho na približne rovnaké kúsky a tie vygúľame. 

Cestové guľky poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme podkysnúť ešte 20 – 30 minút. 

 

 

Krém si preložíme do zdobiaceho vrecúška a do každého kúsku cesta pomocou pohára urobíme jamku. 

Potrieme vyšľahaným žĺtkom a jamky naplníme krémom.

Nakoniec posypeme plátkami mandlí a dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C na 25 – 30 minút. 

 

 

Po upečení môžeme ešte potrieť marhuľovým džemom a posypať kokosom. 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes