Pripravte si toto chutné a šťavnaté mäsko na marinovanej cibuľke podľa receptu z youtube.
Tajomstvo je v obyčajnej cibuli a octe.
Základom je použiť marinovú cibuľku a jednoducho ju pridať k mäsu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Marinovaná cibuľka počas pečenia ochutí a fantastický zjemení mäsko, pričom šťava ostane vo vnútri.
Celé jedlo sa pečie pohodlne, vo vrecku na pečenie, ktoré je potrebné na niekoľkých miestach prepichnúť.
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
4 cibule
soľ podľa chuti
1,5 PL na ochutenie mäsa (tymian, mleté čierne korenie, oregano, rascu)
100 ml octu
Postup:
Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky.
Vložíme do misy a rukami rozoberieme na prúžky.
Pridáme ocot.
Zalejeme vodou tak, aby bola všetka cibuľa ponorená.
Necháme marinovať asi 1 hodinu.
Kým sa cibuľa marinuje, pripravíme si krkovičku.
Nakrájame si ju na menšie kusy, vložíme do misy.
Mäso osolíme a posypeme koreninami.
Cibuľu scedíme cez sitko, vložíme do vrecúška na pečenie.
Potom navrch naukladáme mäso.
Vrecúško uzavrieme.
Na niekoľkých miestach prepichneme špáradlom.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C.
Čas pečenia je asi 90 minút.
Dĺžka pečenia závisí aj od toho, aké veľké kúsky mäsa použijete.
Hotovo.
Mäsko je neskutočne jemné, lahodné a šťavnaté.
Nikdy nie je vysušené a chutí delikátne.
Dobrú chuť!
Video návod: