Toto chutné mäsko zabalené v ceste podľa receptu z youtube môžete podávať ako hlavné jedlo, ale aj ako súčasť obloženej misy.
Je vynikajúce a keď ho pripravíte, určite zabodujete!
Potrebujeme:
1 veľkú cibuľu
450 g lístkového cesta
20 g masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
600 – 650 g bravčovej panenky
2 strúčiky cesnaku
vetvičku rozmarínu
tymian
1 PL bieleho vína
100 g parmezánu
5 plátkov šunky
1 žĺtok
sezam na posypanie
Soľ
Čierne mleté korenie
Postup:
Bravčovú panenku si očistite od blaniek.
Potom tenšie konce zahnite smerom nadol a zviažte niťou.
Mäso obalíme v soli, korení a bylinkách.
Sprudka opečieme spolu s tymianom na rozpálenej panvici.
Opečené mäso vyberieme z panvice ale rozmarín ešte necháme.
Pridáme k nemu nadrobno pokrájanú cibuľu, aj nasekaný cesnak.
Parmezán si nastrúhame na jemnom strúhadle.
Lístkové cesto si vyvaľkáme.
Teraz si pripravíme lôžko pre mäso:
Do stredu naukladáme šunku, na ňu rovnomerne navrstvíme strúhaný syr a orestovanú cibuľu.
Teraz položíme mäso, z ktorého dáme dolu šnúrku.
Potom ešte mäso posypeme syrom aj zvrchu.
Mäso zabalíme do cesta, uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Vyšľaháme si žĺtok a potrieme celý povrch.
Posypeme sezamovými semiačkami.
Vložíme do prehriatej rúry na spodný ohrev pri teplote 200 °C.
Pečieme 45 – 50 minút.
Ak by cesto rýchlo zhnedlo, zabalíme ho do alobalu, aby neprihorelo.
Dobrú chuť!