Najlepší recept na zemiaky, ktoré sú nesmierne rýchle a pritom chutné. Vďaka jednej zložke budú mať zemiaky chrumkavú kôrku a fantastickú chuť. Tajomstvo prípravy najlepších pečených zemiakov spočíva v použití škrobu.
Zemiaky chutia ako vyprážané a pritom použitého oleja je neporovnateľne menej.
Sedliacky recept na zemiaky
Potrebujeme:
6 veľkých zemiakov;
lyžička zemiakového škrobu;
2 lyžice slnečnicového oleja;
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
pol čajovej lyžičky červenej sladkej papriky;
štvrť čajovej lyžičky čierneho korenia a granulovaného cesnaku;
štipka soli a pálivej červenej papriky.
Postup:
Najskôr zemiaky opatrne umyjeme aj so šupkou (ak máte staršie zemiaky, šupku môžete samozrejme odstrániť).
Nakrájajte na kúsky a preložte do hlbokej misy.
Pridajte škrob (vďaka škrobu dostanú zemiaky chrumkavú kôrku) a dôkladne premiešajte.
Následne pridajte slnečnicový olej, znova premiešajte a pridajte aj všetky koreniny. Namiesto granulovaného cesnaku môžete použiť čerstvý pretlačený strúčik cesnaku.
Potom zemiaky preložte na plech vystlaný pergamenom a dajte do vyhriatej rúry na 200 ° C na 30 minút.
Potom vyberte panvicu, osolte zemiaky a dajte znovu piecť, tentokrát na 10 minút.
Teraz môžete zemiaky vybrať, sú pripravené.
Podávajte s obľúbenou omáčkou, alebo ako prílohu k slávnostnému jedlu.
Prajeme vám dobrú chuť! :)