Zabudnite na veterník, tento dezert z plechu podľa receptu z youtube je 100-krát lepší!
Vyzerá krásne, ešte lepšie chutí a zabodujete vďaka nemu na akejkoľvek oslave…
Potrebujeme:
Vrch:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
140 g hladkej múky
125 ml mlieka
125 ml vody
120 g masla
10 g kryštálového cukru
5 g soli
4 vajcia
plech s rozmerom 25 x 30 cm
Na krém:
500 ml mlieka
2 vajcia
50 hladkej múky
50 g masla
10 g vanilkového cukru
120 g kryštálového cukru
200 ml šľahačkovej smotany
20 g rozpustenej čokolády
20 g karamelu
Postup:
Do hrnca si nalejeme mlieko, vodu, pridáme maslo, cukor, soľ, múku a za stáleho miešania uvaríme kompaktné cesto, ktoré sa oddeľuje od stien hrnca.
Preložíme ho do misky a po jednom zašľahávame vajcia.
Plech si pokryjeme papierom na pečenie, navrstvíme naň cesto a rozotrieme.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.
Teraz si pripravíme krém.
V miske zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, vajcia a vymiešame metličkou.
Na sporák dáme do hrnca variť mlieko a vylejeme doňho pripravenú zmes.
Za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
Nakoniec do krému zašľaháme zmäknuté maslo.
V samostatnej miske si vyšľaháme šľahačkovú smotanu na hustú šľahačku.
Po častiach ju zapracujeme do krému. Hotový krém nalejeme na upečené cesto a uhladíme.
Odložíme do chladničky na 2 hodiny.
Následne ozdobíme dezert roztopenou čokoládou a karamelom.
Nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: