Tento recept na želatínovú pochúťku od cukrárov si zamiujete. Pre všetkých milovníkov želé a kondenzovaného mlieka dnes máme skvelý recept z youtube.
Tento dezert krásne drží tvar a chutí skvele!
Potrebujeme:
1 a 1/2 šálky kondenzovaného mlieka (395 g)
1 šálku smotany na varenie (200 g)
1 šálku kokosového mlieka (200 ml)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
24 g hydratovanej práškovej želatíny bez príchute
1 šálku mlieka (200 ml)
50 g tortového želé + jahodovú šťavu na prípravu želatíny
bábovkovú formu s priemerom 22 cm
Postup:
Do mixéra si nalejeme mlieko, pridáme smotanu na varenie, kondenzované mlieko, kokosové mlieko a napučanú želatínu.
Mixujeme asi 2 minúty.
Formu si vymastíme rastlinným olejom a nalejeme do nej vymixovanú hmotu.
Odložíme do chladničky stuhnúť a potom pomocou noža oddelíme dezert od stien formy.
Tortové želé si pripravíme s jahodovou šťavou podľa návodu na obale a vylejeme ho na dezert do formy tak, aby sa vlialo po okrajoch.
Necháme stuhnúť a potom pomocou podnosu dezert opatrne preklopíme.
Nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!