Vynikajúci a expresne rýchly domáci chlebík, ktorý kysne len 15 minút a chutí fantasticky aj na druhý deň.
Tento výborný recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
5 pohárov chlebovej múky 600-700 g
2 polievkové lyžice cukru 30 gramov
2 zarovnané lyžičky soli 8 gramov
1 polievková lyžica sušeného droždia 10 gramov
400 ml teplého mlieka
4 lyžice rastlinného oleja
Na potretie:
1 vajce
Postup:
Múku zmiešame so soľou a lyžicou cukru.
V teplej vode rozmiešame droždie a cukor.
Prilejeme k múke, pridáme aj olej a zamiešame.
Vymiesime cesto.
Prepracujeme na pomúčenej doske.
Cesto rozdelíme na 2 časti.
Jednu časť cesta rozvaľkáme na ovál.
Zrolujeme, ale nie celkom dokonca.
Koniec cesta narežeme na pásiky.
Teraz pásiky preložíme cez vrch cesta.
Preložíme na plech na pečenie.
Prikryjeme utierkou a počkáme 15-30 minút.
1 vajce si rozšľaháme.
Chlieb potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme v rúre pri 200 ° C 25 minút.
Rovnako môžeme pokračovať aj s druhou časťou cesta.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)