Tiež patríte k milovníkom čokolády, ktorí si túto dobrotu odopierajú zo strachu pred nadbytočnými kalóriami? Prinášame vám skvelý recept na nadýchanú pochúťku plnú čokolády, pri ktorej sa priberania nemusíte obávať. Skladá sa totiž z tej najlepšej čokolády a neobsahuje žiaden pridaný cukor alebo tuk. Navyše, má úžasnú nadýchanú konzistenciu, ktorá tento dezert mení na skutočný zážitok pre chuťové bunky.
Potrebujeme:
210 g kvalitnej horkej čokolády (ideálne 85%)
2/3 šálky vody
Postup:
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu s vodou vložíme do kastrólika. Obsah kastrólika pomaly rozpustíme nad parou.
Pripravíme si väčšiu misku, ktorú naplníme kockami ľadu. Keď je čokoláda celkom rozpustená, celý kastrólik vložíme do misky s ľadom.
Šľahačom vyšľaháme čokoládu do peny. Preložíme do dezertných misiek a okamžite servírujeme.
Môžeme podávať posypané škoricou, orieškami, ale vynikajúco chutí aj bez ďalších prísad.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cornell.spoonuniversity