Keď som robil kapustu takto, prekvapilo ma, že chutí rovnako ako mäso. Je veľmi lahodná, jednoduchá a stráviteľná oveľa lepšie ako mäso.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme na 12 kusov:
– 750 g kapusty
– 2 cibule (strednej veľkosti)
– 2 vajcia
– 0,5 lyžice mletého cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
– pol pohára hladkej múky (cca 100 g alebo podľa potreby)
– 1 lyžička soli
– 0,5 lyžičky korenie
– 1 čajová lyžička tymianu (voliteľné)
– 1 lyžička drvenej červenej papriky alebo prášku z červenej papriky
– stolový olej
Jogurtová omáčka:
– Pol šálky bieleho jogurtu
– 0,5 lyžičky pretlačený cesnak
– 0,25 lyžičky soľ
– 0,5 lyžice citrónovej šťavy
– 0,5 lyžičky petržlenovej vňate
Postup:
Kapustu si nakrájame nadrobno.
Nakrájame dostatočne najemno, aby sa neskôr s kapustou dobre pracovalo.
Zalejeme vodou.
Prikryjeme a dáme variť na 10 minút.
Teraz kapustu scedíme a vytlačíme prebytočnú tekutinu.
Cibuľku nakrájame nadrobno a na troche oleja osmažíme dozlatista.
Z kapusty rukami ešte dôkladne vytlačíme vodu, preložíme do misky.
Pridáme cibuľku a vajcia.
Ochutíme soľou, korením a pridáme aj múku.
Vymiešame jednotnú hmotu.
Formu fašírky, ktoré opekáme na oleji z oboch strán dozlatista.
Na dressing zmiešame všetky prísady.
Podávame s dressingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod nájdete TU.