Výborný recept, ktorý je ideálny na rýchlu a ľahkú večeru.
Našli sme ho pre vás na youtube.
Potrebujeme:
1 veľký zemiak
1 vajce
Soľ
Čierne korenie
Petržlenová vňať:
Voliteľné – syr
Kedže sme mali veľký zemiak, urobili sme ešte bonus, naň budeme potrebovať:
1 vajce
Červenú papriku
Sterilizovanú kukuricu
Soľ a korenie
Postup:
Zemiaky si dáme variť do vody.
Varíme 8-10 minút, podľa veľkosti zemiaku – veľký sme varili 10 minút.
Zemiak vyberieme a očistíme.
Nastrúhame na strúhadle.
Na panvici rozpustíme trochu masla.
Navrstvíme polovicu zemiakovej zmesi – do tvaru placky.
Opekáme 3-4 minúty.
Obrátime a do stredu urobíme otvor pomocou vidličky.
Do otvoru rozbijeme vajce, necháme zapiecť.
Posypeme syrom.
Na tanieri podávame s petržlenovou vňaťou.
Zvyšok zemiaku zmiešame s vajíčkom, nakrájanou paprikou, kukuricou, vňaťou – ochutíme soľou a korením.
Na panvici opäť rozpustíme maslo a opekáme ako placky z oboch strán.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: