Extrémne chutný čerešňový koláč podľa receptu z youtube, ktorý budú vaši hostia milovať a pripravíte ho veľmi jednoducho a rýchlo!
Potrebujeme:
500 g lístkového cesta
1 l mlieka
3 vanilkové pudingy
10 PL kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
125 g masla
500 ml šľahačkovej smotany
1 kg čerešní alebo 2 poháre zaváraných čerešní
Na dekoráciu:
100 ml čerešňovej šťavy
150 ml vody
4 PL cukru
1 PL kukuričného škrobu
Postup:
Do misky si nasypeme pudingové prášky.
Pridáme 10 lyžíc cukru a zalejeme 200 ml mlieka.
Všetko dobre premiešame metličkou tak, aby neostali hrudky.
Do hrnca nalejeme 800 ml mlieka a necháme zovrieť.
Do vriaceho mlieka primiešame rozrobený pudingový prášok s mliekom a cukrom.
Všetko vrátime na sporák a za stáleho miešania necháme zhustnúť.
Hotový puding vlejeme do misky.
Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Konzervované čerešne si scedíme (ak použijete čerstvé čerešne, odkôstkujte ich a pridajte k nim 2 lyžice cukru).
Na pomúčenej pracovnej doske si vyvaľkáme lístkové cesto.
Zarovnáme okraje a narežeme na pásy so šírkou približne 6 cm.
Na každý pás navrstvíme čerešne.
Zabalíme do cesta a zatlačíme prstami, aby sa cesto uzavrelo.
Vytvoríme 10 rovnakých plnených roliek.
Naukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 °C asi 20 – 25 minút.
Pečieme dozlatista a necháme vychladnúť.
Puding si vyšľaháme s maslom izbovej teploty a krém navrstvíme na upečené rolky.
Vrstvíme ich tak, aby nám vznikol rez do tvaru trojuholníka – na spodok dáme 4 rolky, potom 3, na ne 2 a nakoniec 1.
Koláč vložíme do chladničky, aby krém stuhol.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme na šľahačku a potrieme ňou celý povrch koláča.
Uhladíme a ozdobíme podľa chuti.
Môžeme si napríklad vyrobiť polevu z čerešňovej šťavy, vody, cukru a kukuričného škrobu.
Povaríme, aby poleva trochu zhustla, necháme vychladnúť a polejeme ňou koláč.
Vložíme ešte aspoň na hodinu do chladničky a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: