Výborný zeleninový šalát z kapusty, papriky, paradajok a uhoriek je skvelou voľbou na zimu, kedy nemáte k dispozícii kvalitnú čerstvú zeleninu.
Recept sme našli na stránke napadovy.blog.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
300 g mrkvy
200 g cibule
500 g paradajok a uhoriek
600 g kapusty
500 g sladkej papriky
nové korenie – 1ks na 1 pohár
čierne korenie – 4 ks na 1 pohár
rastlinný olej 1 čl na jedno sklíčko
Nálev:
1 l vody
1 pl soli
2 pl cukru
50 ml 9% octu
Postup:

Tip:
Objem nálevu je určený na 2 litrovú nádobu.
Podľa receptu dostanete 4 poháre s objemom 0,5 l.
Preto si ešte pred samotnou prípravou vypočítajte potrebné množstvo na prípravu nálevu.
Nakrájajte si uhorky kolieska, paradajky na plátky.
Cibuľu na tenké polovičné krúžky a papriku na pásiky.
Nastrúhajte na prúžky a mrkvu na tenké pásiky.
Poháre a viečka je potrebné sterilizovať.
Do každej nádoby vložte nové a čierne korenie.
Teraz tam naukladajte po vrstvách:
mrkvu, uhorky, cibuľu, papriku, kapustu, paradajky.
Tip: Zeleninu môžete pritlačiť, pri sterilizácii sa usadí.
Čo sa týka paradajok, zvoľte si tie z hutnejšej odrody.
Do každej nádoby nalejte rastlinný olej bez arómy.

Na nálev si zmiešajte všetky ingrediencie okrem octu, privarte ich k varu a následne potom prilejte ocot.
Hotový nálev pridajte do sklenených nádob až po vrchol, zatvorte ich viečkami a vložte do hrnca na sterilizovanie.
Na dno hrnca si môžete položiť podložku, aby sa všetky sklá zahriali rovnomerne.
Pridajte teplú vodu a po zovretí nechajte sterilizovať 20 minút.
Zatočte viečka, otočte sklá dnom nahor a počkajte, až kým úplne nevychladnú.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)