Vedeli ste, že aj tie časti vlašských orechov, ktoré nejeme, sa dajú skvel využiť? Napríklad tvrdé vnútorné časti jadra alebo škrupinka. Môžete ich využiť nielen pre vaše zdravie, ale napríklad aj na skrášlenie vašich domácností. Nabudúce, keď budete doma celé vlašské orechy, na tento článok si určite spomeňte.
Orechová tinktúra pre vaše zdravie
Tvrdé časti jadra tvoria akési vnútorné priečky v jadre orechov. Hoci ich považujeme za prekážku pri získaní chutného obsahu, aj oni sú veľmi užitočné. Tieto časti orechov totiž obsahujú veľké množstvo jódu a ďalších živín. Sú prospešné pri problémoch so štítnou žľazou, žalúdočných komplikáciách, bolestiach kĺbov, nespavosti a nervozite.
Na prípravu orechovej tinktúry potrebujeme:
2 lyžice tvrdých častí jadra
Alkohol (môžete použiť aj vodku)
Postup:
Rozdrvené „priečky“ z jadra orechov nasypeme do nádoby z tmavého skla a jednoducho zalejeme alkoholom, tak, aby boli celkom ponorené v alkohole. Necháme lúhovať 2 týždne na tmavom mieste.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Dávkovanie: 5-6 kvapiek tinktúry rozpustíme v 2 lyžiciach prevarenej vody. Užívame raz denne pred jedlom. Odporúča sa užívať od 3 týždňov do 2 mesiacov.