Táto majonéza je vynikajúca do šalátov, k hlavným jedlám alebo na obložené chlebíčky a sendviče.
Pripravíte ju veľmi ľahko, za pár sekúnd a je vždy sa vydarí.
Chuť sa nelíši od chuti klasickej majonézy.
Návod od kuchárky sme našli na youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
100 ml mlieka (izbovej teploty)
200 ml oleja (izbovej teploty)
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
čajová lyžička horčice
1/3 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
½ lyžička soli
Postup:
1. Nalejte mlieko a olej do nádobky (je dôležité, aby obe prísady boli izbovej teploty; inak sa majonéza nevydarí).

2. Ponorte mixér do nádoby a zapnite ho.
Mlieko a olej sa premiešajú.


3. Pridajte horčicu, granulovaný cesnak, soľ a citrónovú šťavu.
Rozmixujte mixérom.
Mixujeme, až kým sa hmota nezmení a nezhustne.


Majonéza je pripravená.
Môžete ju skladovať v chladničke 5 až 7 dní.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: