Jednoduchá príprava a lahodná chuť. Pripravte si ľahký letný obed, ktorý je ako stvorený na horúce dni plné slnka.
Potrebujeme:
2 ks baklažánu
2 paradajky
1 väčšiu mrkvu
150 g strúhaného syra
2 lyžice kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 strúčiky cesnaku
Olivový olej
Soľ
Postup:
Baklažán umyjeme a nakrájame na pásiky hrubé cca 0,5 – 1 cm (dávame však pozor, aby sme baklažán celkom neprekrojili). Každý rez osolíme a baklažán necháme 10 – 15 minút odpočívať.
Mrkvu a paradajky nakrájame na tenké plátky. Baklažán (aj vo vnútri zárezov) potrieme olivovým olejom a striedavo do zárezov vkladáme kolieska paradajok a mrkvy.
V miske zmiešame syr so smotanou a prelisovaným cesnakom. Zmes nanesieme na baklažány .
Baklažány preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a aby sme zabránili ich prevráteniu, môžeme na boky napichnúť špáradlá.
Pečieme vo vyhriatej rúre 40 -50 minút pri teplote 180 stupňov.
Hotových baklažánových ježkov môžeme posypať čerstvými bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk