Báječná banánová torta podľa receptu z youtube, ktorá sa stala hitom.
Príprava je pomerne jednoduchá a torta nielen že vyzerá luxusne, ale aj skvele chutí!
Potrebujeme:
2 vajcia
90 g cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
40 ml slnečnicového oleja
40 ml mlieka
štipku soli
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
120 g hladkej múky
1/2 šálky mlieka
Na 1. krém:
500 ml mlieka
2 PL kukuričného škrobu
1 vrecúško vanilkového pudingu (70 g)
Na 2. krém:
250 ml pomarančovej šťavy
60 g karamelového pudingu
2 alebo 3 banány + citrónová šťava
Na ozdobenie:
pomarančové plátky
maliny
mätu
Postup:
Vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme do peny.
Počas šľahania zašľaháme do hmoty olej, mlieko a následne aj múku s práškom do pečiva.
Formu s priemerom 24 cm si na dne vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 minút.
Teraz si pripravíme prvý krém.
Do hrnca si nalejeme mlieko, pridáme preosiaty kukuričný škrob, vrecúško vanilkového pudingu, dobre premiešame a uvaríme krém.
Necháme 10 minút vychladnúť.
Upečený korpus vyberieme z rúry, popicháme špáradlom, potrieme mliekom, zalejeme krémom a prikryjeme potravinárskou fóliou.
Je čas pripraviť si druhý krém.
Do hrnca si nalejeme pomarančovú šťavu, pridáme karamelový puding a varíme, kým krém nezhustne.
Banány nakrájame na kolieska a polejeme citrónovou šťavou.
Následne ich naukladáme na vrstvu krému na torte.
Banány zalejeme pomarančovým krémom, rovnomerne rozotrieme, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na 2 – 3 hodiny.
Po stuhnutí prejdeme nožom po obvode torty, aby sme ju oddelili od formy, formu dáme preč, ozdobíme, nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: