Tento sirup robím každý rok, dlho vydrží a je výborný.
Sirup môžete pripraviť z jahôd, ríbezlí červených i čiernych, malín, černíc alebo postupne zo všetkého čo dozrieva.
Ja ho najradšej pripravujem z ríbezlí.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Účinky červených ríbezlí:
-Silná podpora obranyschopnosti
-Ochrana buniek pre rakovinovým bujnením a voľnými radikálmi
-Prevencia proti zápalovým ochoreniam
-Antiseptické účinky
-Detoxikácia celého tela
-Má močopudný účinok
-Odvodňuje nadbytočnú vodu z organizmu
-Prečisťuje obličky a močové cesty
-Posilňuje a prečisťuje cievy
-Zvyšujú rýchlosť trávenia
-Pomáhajú vytvárať tvrdšiu stolicu (proti hnačke)
-Prevencia proti Osteoporóze
-Zvyšuje pevnosť kostného tkaniva
-Podporuje tvorbu červených krviniek
-Normalizuje hladinu cukru v krvi
-Postupné uvoľňovanie cukru do krvi
Recept na nevarený sirup, ktorý si zachová všetky vitamíny
Tento sirup mám veľmi rada.
Je ľahký a veľmi rýchly na prípravu.
Potrebujeme:
2 kg červené ríbezle
2 l voda
70 g kyselina citrónová
2 kg kryštálový cukor
Postup:
Ovocie zalejeme vodou.
Pridáme kyselinu.
Zamiešame a necháme 24 hodín stáť.
Občas premiešame.
Tekutinu precedíme cez plátno.
Necháme stiecť, ale ovocie na plátne netlačíme, zachytíme len to, čo samé pretečie.
Zvyšok ovocia môžeme použiť napr. do džemu..
Precedenú šťavu odmeriame a pridáme toľko cukru, koľko je šťavy (teda napr.na 1,5 l šťavy 1,5 kg cukru).
Premiešame, necháme stáť a vždy cca po pol hodine premiešame znova.
Miešame dovtedy, kým sa cukor celkom nerozpustí.
Naplníme do umytých fliaš, ktoré sme vypláchli vriacou vodou, zazátkujeme korkovou zátkou vyvarenou vo vode.
Tú môžeme ešte zaliať voskom.
Sirup vydrží viac ako rok.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)