Fantasticky jemné a lahodné plnené placky s cibuľkou. Návod sme našli na youtube.
Potrebujeme:
kefír, 220 ml
Sóda bikarbóna 0,5 lyžičky
1 lyžička soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
múka hladká, 200 g
vajce, 1 kus
varené vajcia, 2 ks
zelená cibuľa
kôpor (voliteľné)
rastlinný olej, 50 ml
Postup:
Vymiešajte vajíčko s cukrom.
Pridajte kefír, sódu a soľ.
Dobre premiešajte metličkou.
Do cesta nasypte preosiatu múku, dobre premiešajte, aby ste získali husté a homogénne cesto.
Vajce uvarené natvrdo nakrájame nadrobné.
Zmiešame so zelenou cibuľkou, soľou a korením podľa chuti.
Pridajte hmotu do cesta a dobre vymiešajte dohladka.
Tip: aby boli placky nadýchané a po vybratí z panvice nespadli, zohrejte trochu kefíru a potom už len pridajte sódu bikarbónu. Cesto je možné dávkovať na panvicu pomocou na lyžice alebo po častiach vytlačiť na panvicu pomocou vrecka, na ktorom je odrezaný jeden roh.
Smažte z oboch strán do zlatista.
Takéto placky podávame s kyslou smotanou alebo s pálivou omáčkou s cesnakom a bylinkami. Možno pripraviť ako samostatné jedlo alebo použiť ako náhradu za chlieb.
Video návod:
https://www.youtube.com/watch?v=5Crg8GkeTDM