Tento fantastický dezert určite vyskúšajte!
Nepečená roláda Kinder bueno podľa receptu z youtube je úplne jednoduchá na prípravu a všetci ju milujú!
Potrebujeme:
500 ml mlieka
2 balenia vanilkového pudingu v prášku
50 g kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g mascarpone
20 g vanilkového cukru
300 ml šľahačkovej smotany
100 g lieskových orechov
30 g cukru
20 ml vody
200 g dlhých piškót
150 ml mlieka
100 g horkej čokolády
40 g masla
Postup:
Plech si pokryjeme papierom na pečenie.
Naukladáme naň vedľa seba dlhé piškóty, ktoré sme predtým namočili v mlieku.
Do hrnca si nasypeme vanilkový puding, zalejeme mliekom a vymiešame metličkou.
Pridáme cukor a uvaríme hustý puding.
Necháme vychladnúť asi 25 minút.
Následne do pudingu zašľaháme mascarpone.
Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme na hustú šľahačku a po častiach zapracujeme do pudingovej hmoty.
Do suchej panvice si nasypeme lieskovce, zasypeme cukrom, zalejeme vodou.
Necháme skaramelizovať.
Potom ich preložíme do mixéra a nasekáme.
Orechy zapracujeme do krému a natrieme na piškóty, ktoré sme si pripravili na plech.
Postupne zrolujeme pomocou papiera na pečenie.
Odložíme ju na hodinu do chladničky.
Medzitým si pripravíme polevu.
Maslo s nalámanou čokoládou môžeme rozpustiť v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli.
Vypracujeme metličkou, kým nám nevznikne kompaktná poleva.
Tou ozdobíme vrch rolády, posypeme nasekanými orechmi a môžeme podávať.
Výsledok:
Prajeme dobrú chuť!
Vide návod: