Výborný recept na domáci Monte dezert, ktorí milujú malí aj veľkí maškrtníci.
A čo je najlepšie, porcia pre celú rodinu vás vyjde na pár drobných.
Potrebujeme:
Tmavý krém:
500 ml mlieka
1 bal. čokoládového puding
1 lyžica práškového cukru
100 g čokolády na varenie
50 g lieskových orechov
50 g masla
Biely krém:
3 tégliky kyslej smotany
3 bal. vanilkový cukor
Voliteľné na ozdobu:
Nastrúhaná čokoláda
Nasekané orechy
Kakao
Sušienky
Čokoládové trubičky
Postup:
400 ml mlieka zmiešame s lyžicou cukru.
Rozlámeme do neho celú čokoládu na varenie.
Preložíme na plameň.
Zahrievame.
Miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí.
Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame pudingový prášok.
Keď je zmes na plameni tekutá, pridáme aj mlieko s pudingom.
Varíme za stáleho miešania.
Varíme, kým zmes nezhustne.
Nakoniec pridáme pomleté lieskové oriešky.
Ešte krátko povaríme.
Kým zmes vychladne, našľaháme si maslo.
To následne vmiešame do vyhladnutej zmesi.
V ďalšej mise zmiešame kyslú smotanu s vanilkovými cukrami.
Tak pripravíme svetlý krém.
Teraz už len stačí navrstviť svetlý a tmavý krém.
Na dno pohára dáme svetlý smotanový krém, naň tmavý orieškový krém a naň opäť svetlý smotanový krém.
Takto postupujeme kým nie je pohár plný.
Dáme vychladiť a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)