Naučte sa, ako pripraviť tento úžasný holandský kokosový koláč podľa pani Danice zo stránky napadovy.blog. Je to jednoducho neodolateľný recept a ak máte radi dezerty bez pečenia, túto dobrotu si zamilujete.
Tento koláč je veľmi krémový, s neuveriteľnou chuťou a pretože máme radi jednoduchosť, je veľmi jednoduchý na prípravu. Postupujte krok za krokom a zaručene sa vám musí vydariť.
Potrebujeme:
Dlhé piškóty
50 gramov strúhaného kokosu na ozdobenie
Krém:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
30 gramov kukuričného škrobu
200 ml kokosového mlieka
400 g sladeného kondenzovaného mlieka
2 žĺtky
600 g smotany na šľahanie
Postup:
Na dno tortovej formy uložte piškóty, ktoré môžete krátko namočiť do mlieka.
Potom vezmite hrniec a rozmiešajte v nej kukuričný škrob spolu s kokosovým mliekom a premiešajte, aby sa dobre rozpustil.
Potom pridajte kondenzované mlieko, žĺtky a dôkladne rozmiešajte.
Preložte na mierny oheň za stáleho miešania, kým nezíska konzistenciu hustého krému.
Vypnite oheň, pridajte smotanu a znova premiešajte.
Potom krém preneste do formy, dobre rozdeľte, aby ste zakryli všetky sušienky.
Pomocou špachtle vyrovnajte krém.
Teraz dajte dezert vychladiť na cca 5 hodín.
Potom formu opatrne otvorte a nakrájajte.
Na záver posypeme strúhaným kokosom a voľne podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)