Vynikajúci recept na studenú a veľmi osviežujúcu smotanovú tortu, ktorú viete ľahko a jednoducho pripraviť.
Potrebujeme:
– 3 kyslé krémy po 2 dl
– 150 g práškového cukru
– 100 g smotany na šľahanie
– 2 vrecká želatíny
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
– voda na napučanie želatíny
– väčšie balenie dlhých piškót alebo sušienok
– pomarančový džús
– maliny alebo iné ovocie
Postup:
Kyslú smotanu vyšľaháme ručne s práškovým cukrom.
Samostatne vyšľaháme 100 g šľahačky a spojíme s kyslou smotanou.
Želatínu nechajte napučať a potom zahrievaním rozpustíme.
Keď trochu vychladne, pridajte lyžicu – dve kyslej smotany a rozšľahajte ich lyžicou a potom spojte so zvyškom kyslej smotany.
Toto sa robí kvôli vyrovnaniu teploty kyslej smotany a želatíny.
Podnos vyložte alobalom.
Na spodok poukladajte sušienky, ktoré krátko ponoríte do pomarančového džúsu.
Polovicu zmesi navrstvíme na sušienky, poukladáme ovocie.
Potom druhú polovicu zmesi a nakoniec rad sušienok.
Odložíme do chladničky na minimálne 3-4 hodiny a môže byť aj dlhšie.
Nakoniec môžete ešte potrieť šľahačkou a posypať čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)