Vynikajúci recept na preslávené cuketové košíčky podľa pani Danice z portálu napadovy.blog. Takto pripravená cuketa je fantasticky krémová, lahodná a ideálna ako slávnostná príloha, alebo pochúťka k letnej grilovačke.
Potrebujeme:
cuketa – 2 stredne veľké kusy
cibule – 1 kus
tvrdý syr na strúhanie – 100 g
čierne mleté korenie – podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ – podľa chuti
šampiňóny – 400 g
smotana na varenie – 200 ml
slnečnicový olej – 1 polievková lyžica
Postup:
Najprv si ošúpte cibuľu a pokrájajte ju na drobné kocky.
Potom rozpáľte na plameni panvicu s troškou oleja a cibuľu na nej restujte, kým nebude sklovitá.
Medzitým si očistite a nakrájajte na plátky huby (šampiňóny) a následne ich pridajte k restovanej cibuli.
Opekajte na silnom plameni z oboch strán, kým huby nezmäknú, následne podlejte smotanou na varenie.
Znížte plameň a duste po dobu niekoľkých minút.
V ďalšej fáze sa pustite do prípravy cuketových „košíčkov“.
Cukety si umyte, odkrojte stopky a pokrájajte ich na kolieska 3 až 4 centimetre široké. Potom si vezmite do ruky malú kávovú lyžičku a s jej pomocou vydlabte dužinu tak, aby steny ostali neporušené.
Vydlabané cukety uložte na plech a zapekajte asi pätnásť minút pri 180 stupňoch Celzia.
Potom zeleninu vyberte a naplňte „košíčky“ hubovou zmesou a posypte nahrubo strúhaným tvrdým syrom.
Pokrm nechajte zapiecť ďalších pätnásť minút.
Podávame teplé – vynikajúce ako príloha, predjedlo, alebo ľahká letná pochúťka.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)