Vynikajúci obed z bravčového mäsa s pivom a cesnakom. Je to skutočná lahôdka a navyše rýchlo hotová!
Tento recept sa výborne hodí aj ako slávnostný pokrm, mäsko sa doslova rozpadá na jazyku a omáčka ho dotiahne do absolútnej dokonalosti.
Potrebujeme:
4 plátky bravčového stehna
soľ korenie
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
2 polievkové lyžice hrubozrnnej horčice
2 polievkové lyžice oleja
1 kávová lyžička sladkej papriky
150-200 ml piva
masť (olej) na pekáč
hladká múka na obalenie (voliteľné)
Postup:
Z hrubozrnnej horčice, oleja a papriky vyšľaháme metličkou kompaktnú marinádu.
Plátky mäsa naklepeme, osolíme ich a okoreníme. Vzniknutú marinádou plátky mäsa potrieme, môžeme nechať uležať, ale nemusíme.
Cesnak v šupke roztlačíme.
V pekáči rozohrejeme masť a cesnak na ňom krátko opečieme.
Plátky mäsa posypeme z oboch strán múkou a vložíme na panvicu (cesnak vyberieme, aby nezhorkol).
Necháme ho opiecť z oboch strán.
Až sa voda vydusí, podlejeme mäso pivom, pridáme cesnak a pekáčik vložíme do rúry.
Pečieme asi 1,5 hod. Pri necelých 200 ° C kým mäso nebude mäkké, občas skontrolujeme hustotu výpeku, keď tak podlejeme pivom, vodou alebo vývarom.
Hladká múka použitá na obalenie mäsa nám šťavu zahustí.
Výborne sa k mäsu hodili zemiaky alebo cestovina.
Poznámka:
Ak chcete, môžete mäso urobiť aj rýchlo na panvici, bez pečenia.
Dusíme pod pokrievkou a podľa potreby podlievame. Ak mäso neobalíte v múke, bude šťava číra a redšia, ak obalíte v múske, tá vám omáčku zahustí.