Nemáte čas na zdĺhavú prípravu obedu? Pripravte jednoduché jedlo s vynikajúcou krémovou chuťou. Karfiol zapečený so šunkou a smotanou je chutnou voľbou pre každého, kto má rád fantastické jedlá s bleskovou prípravou.
Potrebujeme:
1 kg karfiolu
3 vajcia
1 šálku kyslej smotany (250 ml)
100 g strúhaného syra
300 g šunky nakrájanej na kocky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Maslo
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Karfiol rozdelíme na menšie časti a vložíme do slanej vriacej vody, Necháme niekoľko minút variť tak, aby sa karfiol zmäkol, ale zároveň sa nezačal rozpadať.
V miske zmiešame smotanu s vajíčkom a strúhaným syrom. Pridáme korenie a soľ.
Karfiol scedíme a vložíme do zapekacej misy, ktorú sme si vymastili maslom. Karfiol posypeme šunkou a zalejeme smotanovou zmesou.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým zmes nezíska na povrchu zlatistohnedý nádych.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: extremesilver