Ak hľadáte ideálny krém na zdobenie zákuskov, či na torty, vyskúšajte tento recept z youtube.
Maslo sa šľahá s jogurtom a kondenzovaným mliekom, je chutný, nadýchaný a dobre drží!
Potrebujeme:
350 g jogurtu
2 vajcia
160 g masla
30 g kukuričného škrobu
150 g kondenzovaného mlieka
50 g cukru
Postup:
Na obsahu tuku v jogurte nezáleží, krém je veľmi chutný a stabilný prakticky z akéhokoľvek jogurtu.
Kondenzované mlieko by malo mať izbovú teplotu.
Do hrnca s hrubým dnom nalejeme jogurt, pridáme cukor, škrob a vajcia.
Metličkou vymiešame dohladka a za stáleho miešania zohrejeme jogurtovú hmotu na strednom ohni.
Po zovretí varíme ešte asi 10 – 15 minút.
Krém preložíme do misy, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Maslo vyšľaháme na maximálnych otáčkach a v troch etapách pridávame kondenzované mlieko.
Vždy ho dôkladne zašľaháme.
Vďaka kondenzovanému mlieku je maslo vzdušné a nadýchané.
Vychladnutý jogurtový krém vyšľaháme mixérom.
Po častiach zašľahávame do maslovej zmesi, kým nebude krém kompaktný.
Jogurtový krém je voňavý, nadýchaný a perfektne drží tvar.
Krém je najlepšie okamžite použiť a nenechávať ho príliš dlho v chladničke, pretože začne tuhnúť, čo negatívne ovplyvní jeho konzistenciu.
Video návod: