Úžasne chutná piškótová torta bez pečenia. Taká fantastická, že tromfne aj zložité pečené dezerty!
Potrebujeme:
250 g piškót
10 g želatíny v prášku
170 g masla
170 g kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 g kyslej smotany
300 g bieleho jogurtu
300 ml smotany na šľahanie
300 g čerešní alebo višní scedených zo šťavy
Na karamelové mlieko:
200 ml mlieka
2-3 lyžice kryštálového cukru
Na vrch:
50-100 g rozpustenej čokolády s trochou tuku
Postup:
Najskôr si pripravíme karamelové mlieko. 2-3 lyžice cukru nasypeme do hrnca s hrubším dnom a preložíme na plameň.
Keď sa cukor začne topiť a mierne zhnedne, pridáme studené mlieko a bez prestávky miešame, kým sa cukor celkom nerozpustí.
Pripravením si formu na tortu, vyložíme piškótami a zľahka prelejeme karamelovým mliekom.
Želatínu necháme napučať v menšom množstve studenej vody.
Zo sladkej smotany ušľaháme šľahačku a uložíme do chladničky.
Maslo ušľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty(môžeme použiť aj práškový cukor), potom pridáme jogurt, kyslú smotanu a dobre premiešame.
Želatínu rozpustíme zahrievaním na plameni a vmiešame do tejto hmoty.
Nakoniec opatrne vmiešame šľahačku.
½ krému navrstvíme na piškóty.
Do krému ukladáme čerešne, zvyšok krému a piškóty pokvapkané karamelovým mliekom.
Vložíme do chladničky vychladnúť minimálne na 6 hodín.
Tortu ozdobíme čerešňami obalenými v cukre a rozpustenou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)