Tieto mliečne rezy podľa receptu z youtube všetci zbožňujú.
Nesmú chýbať na žiadnej oslave a nikto im neodolá!
Potrebujeme:
6 bielkov
6 žĺtkov
6 PL cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 PL hladkej múky
1 prášok do pečiva
4 PL kakaa
6 PL teplej vody
Na krém:
1 l mlieka
100 g kukuričného škrobu
70 g kryštálového cukru
100 g bielej čokolády Milka
200 g masla
Na polevu:
200 g mliečnej čokolády Milka
5 PL mlieka
1 PL kryštálového cukru
150 g masla
Postup:
Ako prvé si pripravíme krém.
Do misky si nasypeme 100 g kukuričného škrobu, pridáme cukor a zalejeme 200 ml mlieka.
Dobre metličkou vymiešame, aby nám neostali hrudky.
Zvyšné mlieko si nalejeme do hrnca a necháme zovrieť.
Za stáleho miešania doňho metličkou zapracujeme pripravenú zmes, dáme na sporák a uvaríme hustý krém.
Nakoniec do krému zašľaháme bielu čokoládu. Krém potom prelejeme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Teraz si pripravíme cesto. Zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme kakao a všetko dobre premiešame.
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a v samostatnej miske si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.
Zalejeme 6 lyžicami teplej vody a krátko prešľaháme.
Pridáme pripravenú múčnu zmes a vyšľaháme homogénne cesto, do ktorého nakoniec zľahka zapracujeme bielkový sneh.
Cesto vlejeme do formy s rozmermi 24 x 37 cm, ktorú sme si na dne pokryli papierom na pečenie.
Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme 35 minút.
Všetky suroviny na polevu zmiešame v hrnci, necháme roztopiť a vymiešame kompaktnú polevu.
Upečený korpus si prekrojíme na dva pláty a vychladnutý krém vyšľaháme s maslom.
Jeden plát upečeného cesta si položíme na podnos, navrstvíme polovicu krému a polejeme čokoládovou polevou.
Rozotrieme, priklopíme druhým plátom cesta, navrstvíme druhú polovicu krému a polejeme zvyškom polevy.
Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: