Toto jedlo podľa receptu z portálu napadovy.blog, ktoré vyzerá ako vysmážane šampiňóny, je v skutočnosti pripravené zo zemiakov a žiadne huby v recepte nie sú.
Originálna pochúťka, ktorú si všetci pochvaľujú!
Potrebujeme:
700 g zemiakov
4 PL zemiakového škrobu
20 g masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 cibuľu
2 PL teriyaki omáčky
100 ml sójovej omáčky
1/2 ČL soli
3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
čili
2 ČL jablčného octu
kôpor
Postup:
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame a uvaríme ich v slanej vode do mäkka. Scedíme a zemiaky roztlačíme na kašu. Potom pridáme škrob a miešame, kým sa zmes nespojí do gule.
Výsledné cesto rozdelíme na menšie kúsky a vytvoríme z nich guľky.
Pomocou prázdnej fľaše každú guľku stlačíme, takže tvar bude pripomínať tvar šampiňónov.
Nakrájame si očistenú cibuľu, cesnak a čili papričku na malé kúsky.
Pridáme na panvicu s rozpusteným maslom a olejom.
Restujeme 2 minúty.
Na panvicu nalejeme omáčky, ocot, pridáme zemiakové šampiňóny a opečieme ich z každej strany asi 5 minút.
Servírujeme preliate omáčkou a ozdobené nasekanými bylinkami.
Prajeme dobrú chuť!