Výborný a ľahká šalát k mäsu, ale aj na pečivo a špeciálne ku grilovaným dobrotám.
Žiadna majonéza, z tohoto šalátu vám určite nebude ťažko.
Navyše, je výborný, ako sa pokúšate schudnúť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na večeru s kúskom celozrnného pečiva, alebo aj samotný, je naozaj výborný a sýty.
Dávka vitamínov a živín
Tento jarný šalát je bohatý na rôzne vitamíny a minerály. Konkrétne obsahuje:
Vitamín A: Reďkovky a uhorky sú dobrým zdrojom vitamínu A, ktorý je dôležitý pre zdravie zraku, imunitného systému a pokožky.
Vitamín C: Petržlenová vňať je bohatá na vitamín C, ktorý je silný antioxidant, ktorý pomáha chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi. Vitamín C je tiež dôležitý pre zdravie imunitného systému a hojenie rán.
Vitamín K: Reďkovky obsahujú vitamín K, ktorý je dôležitý pre zrážanie krvi a zdravie kostí.
Folát: Ide o druh vitamínu B, ktorý je dôležitý pre zdravý vývoj plodu a prevenciu vrodených chýb.
Draslík: Prísady v šaláte sú dobrým zdrojom draslíka, minerálu, ktorý pomáha regulovať krvný tlak.
Mangán: Reďkovky sú dobrým zdrojom mangánu, minerálu, ktorý je dôležitý pre zdravie kostí a metabolizmus.
Okrem týchto vitamínov a minerálov šalát obsahuje aj vlákninu, ktorá je dôležitá pre zdravé trávenie a pocit sýtosti. Šalát je tiež nízkokalorický a bez tuku, takže je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú schudnúť alebo si udržať zdravú váhu.
Potrebujeme:
2 zväzky reďkoviek
1 zväzok pažítky
4 vajcia
1/4 malej cibuľky (približne 15 g)
Cottage cheese (1 balenie)
1 polievková lyžica horčice
soľ
korenie podľa chuti
Voliteľné:
kvapka citrónovej šťavy
Postup:
Najskôr si pripravíme všetky prísady, ako prvé začíname s vajíčkami.
Uvarte vajcia a nechajte ich vychladnúť, ošúpte.
Nakrájajte na kocky.
Ak má syr príliš veľa tekutiny, nechajte ju stiecť, aby šalát nebol príliš mokrý.
Syr zmiešajte s horčicou.
Ošúpte cibuľku, nakrájajte na malé kocky.
Umyte reďkovky, osušte, nakrájajte na polmesiačiky.
Jemne nasekajte aj pažítku.
Všetky ingrediencie vložte do jednej misky a ochuťte soľou a korením.
Šalát najlepšie chutí, ke’d ho dáte na chvíľu odležať do chladničky.
U nás je taký populárny, že ho dávame ešte aj na obložené chlebíčky ako skvelú nátierku, v takom prípade je lepšie reďkovku nastrúhať.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)