Je to výdatné, rýchle a originálne jedlo. Dokonalé trio, ktoré nikto neodmietne a ešte bude pýtať duplu!
Zemiaky pripravené podľa tohto receptu môžete podávať napríklad so šalátom z čerstvej zeleniny.
Potrebujeme:
4-5 veľkých zemiakov
2 stredne veľké paradajky
300 – 400 g mletého mäsa
5 lyžíc smotany
soľ, mleté čierne korenie, paprika (alebo iné korenie) podľa chuti
voliteľné:
ľubovolný syr
Postup:
1. Zemiaky očistite a nakrájajte na kusy hrubé asi 1 cm. Varte ich v mierne osolenej vode, až kým nie sú pripravené.
Zlejte vodu a nechajte mierne vychladnúť.
2. Potom ich porozkladajte na plech vymastený olejom.
3. Pripravte smotanovú omáčku: Kyslú smotanu zmiešajte so soľou, mletým čiernym korením, sladkou paprikou (alebo iným obľúbeným korením).
Hotovou omáčkou potrite zemiaky.
4. Paradajky nakrájajte na kruhy (ak sú veľké, nakrájajte na polmesiačiky) a položte ich na zemiakový podklad.
5. Do mletého mäsa pridajte soľ, mleté čierne korenie a iné korenie podľa chuti.
Dobre premiešajte.
6. Z mletého mäsa vytvarujte guľôčky, potom ich mierne sploštite a položte na povrch paradajkových plátkov.
7. Vložte plech do predhriatej rúry na 180 ° C a pečte 30 – 35 minút.
8. Potom vyberte z rúry a posypte každý kus strúhaným syrom.
9. Pečieme ďalších 15 minút, aby sa syr rozpustil a zhnedol.
10. Servírujte a vychutnávajte.
Dobrú chuť!
Zdroj: retete-usoare.eu