Vytvoriť každý deň zaujímavé rodinné menu dá niekedy poriadne zabrať a akýkoľvek dobrý recept sa hodí. Dnes máme pre vás preto skvelý tip na rýchly a chutný obed z youtube!
Potrebujeme:
1 kg bravčového karé (alebo krkovičky)
2 cibule
1 mrkvu
1/2 hlávky kapusty
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 červenú papriku
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
100 g parmezánu
4 PL kečupu
Postup:
Bravčové mäso si nakrájame na hrubšie plátky a z oboch strán jemne naklepeme tĺčikom na mäso.
Osolíme, okoreníme a dobre rozotrieme.
Papriku si umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Cibuľu si ošúpeme a takisto nakrájame na menšie kúsky.
Na spodok vymasteného pekáča uložíme polovicu plátkov mäsa, na to navrstvíme papriku, aj cibuľu.
Teraz si ošúpeme mrkvu a nastrúhame ju na hrubom strúhadle.
Polovicu kapustnej hlávky zas nakrájame na tenké slíže.
Aj mrkvu, aj kapustu navrstvíme do pekáča a osolíme.
Navrch naukladáme zvyšné plátky mäsa, všetko prikryjeme mokrým papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry na 40 minút pri teplote 200 °C.
Medzitým si vymiešame nastrúhaný parmezán s kečupom, po 40 minútach mäso vytiahneme z rúry, odokryjeme, natrieme pripravenou zmesou a dáme piecť ešte na 20 minút.
Hotovo. Mäsko je pripravené a môžeme ho servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: