Tento recept z youtube máme na jedálnom lístku skoro každý týždeň a môžeme odporučiť všetkými desiatimi. Chutné jedlo, ktoré si obľúbi celá rodina.
Potrebujeme:
čínsku kapustu
bravčové rezne
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 – 4 paradajky
150 ml kyslej smotany
1 cibuľu
1 PL hladkej múky
1 mrkvu
kôpor, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Cibuľu si nakrájame na tenké prúžky a osmažíme na oleji do sklovita.
Na tej istej panvici, ale oddelene, osmažíme aj mrkvu.
Plátky mäsa si prekryjeme potravinárskou fóliou a naklepeme tak, aby nám vznikli dlhšie a tenšie pláty.
Tie z oboch strán osolíme, okoreníme a potom prerežeme na polovicu.
apustové listy zbavíme tvrdších častí, dáme do misy, zalejeme vriacou vodou a necháme stáť 5 minút kým nezmäknú.
Potom ich vyberieme, osušíme, na každý list dáme plátok mäsa a trochu cibuľovo-mrkvovej plnky.
Zvitky stočíme a naukladáme vedľa seba do hrnca.
Podlejeme horúcou vodou a navrch naukladáme nakrájané paradajky.
Prikryjeme pokrievkou a podusíme asi 30 minút.
Medzitým si zmiešame kyslú smotanu s múkou a nasekaným kôprom, dobre premiešame.
Po 30 minútach zapracujeme do šťavy v hrnci tak, aby neostali hrudky.
Omáčku necháme chvíľu povariť aby zhustla a potom môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: