Vynikajúci a rýchly obed podľa starého receptu, ku ktorému ma inšpiroval aj tento postup z youtube. Moravské závitky sú veľmi jednoduché na prípravu a môžete ich obmieňať podľa toho, čím mäsko naplníte.
Potrebujeme:
400 gramov bravčovej krkovičky
Hladkú múku
1 lyžičku mletej papriky
Soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Mleté čierne korenie
Mletú papriku
Olej
Náplň:
Maslo -50 gr.
Zelení – podľa chuti
Cesnak – 4 strúčiky
Pre omáčku:
Voda -250ml.
Soľ -1 / 3 lyžičky.
Cesnak -3-4 stúčiky
Kyslá smotana -3-4 lyžice.
Múka -1 lyžička (voliteľné)
Postup:
Najprv si nakrájajte mäso.
Nakrájajte ho na plátky hrubé cca 1 cm.
Potom ich naklepte, osoľte a okoreňte podľa chuti z oboch strán.
Na náplň si v miske zmiešajte všetky prísady.
Potrite každý plátk mäsa a zrolujte.
Na každý kúsok môžete uložiť aj kúsok syra.
Mäso môžete upevniť špáradlami.
Nakoniec rolky obaľte v hladkej múke a sprudka osmažte na panvici s trochou oleja (dozlatista).
Teraz si pripravte omáčku.
V miske zmiešajte všetky prísady.
Nalejete na mäso a spolu poduste domäkka.
Video návod: