Tento recept z youtube je taký jednoduchý, že ho zvládne aj dieťa. Chutný dezert, na ktorý vám stačia len 3 suroviny!
Potrebujeme:
200 g ríbezľového džemu (môžete použiť akýkoľvek)
10 g Agar-agar
200 ml vody
Postup:
1. Agar podlejte studenou vodou a nechajte 10 minút napučať.
2. Zmes preceďte do hrnca a priveďte do varu.
Potom pridajte džem prefiltrovaný cez sitko.
Opäť priveďte do varu a za stáleho miešania povarte ďalšie 2 – 3 minúty.
3. Nechajte 10 minút vychladnúť a potom ju prelejte do formy pokrytej potravinárskou fóliou.
Dezert by mal stáť pri izbovej teplote 30 – 40 minút a potom ho môžete presunúť do chladničky.
4. Nakoniec ho pomocou potravinárskej fólie vyberte z formy a nakrájajte na kúsky.
5. Jednotlivé kúsky môžete obaliť v kokose a namiesto džemu môžete použiť aj mrazené bobuľovité ovocie.
V tom prípade však treba pridať cukor podľa chuti.
Prajeme dobrú chuť!