Dávate pred sladkou večerou prednosť slaným dobrotám? Ak radi skúšate nové recepty, tento skvelý mäsový koláč vám určite ulahodí. A navyše, hravo zasýti celú rodinu. Jemné zemiakové cesto a náplň z tých najlpších surovín sú zárukou chutného úspechu. Stačí sa len zahryznúť! :-)
Potrebujeme:
Cesto:
200 g zemiakov
200 g múky
1 vajce
50 g masla
Soľ
Náplň:
500 g bravčového karé
2 papriky
1 paradajka
2 menšie cibule
100 ml smotany na šľahanie (33%)
100 ml mlieka
2 menšie vajcia
2 lyžice rajčinového pretlaku
Soľ
Čierne mleté korenie
Strúhaný syr
Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v slanej vode. Keď sú mäkké, scedíme vodu a zemiaky roztlačíme na kašu. Pridáme vajce, maslo a dobre premiešame. Potom pridáme múku a vypracujeme cesto. Cesto vtlačíme do pripravenej formy tak, aby bolo nie len na dne, ale aj na okrajoch formy.
Plech vložíme do chladničky a pripravíme si náplň. Cibuľu nakrájame na jemno a osmažíme na troche oleja. Pridáme mäso, ktoré ochutíme soľou a restujeme, kým nie je mäkké. Do panvice pridáme nakrájanú paradajku a papriku a necháme chvíľu na panvicu. Potom zložíme z ohňa, necháme vychladnúť a navrstvíme na cesto.
V miske zmiešame smotanu, mlieko a paradajkový pretlak. Pridáme vajcia, soľ, korenie a všetko spolu premiešame. Zmes rovnomerne nalejeme na vrch koláča.
Koláč pečieme vo vyhriatej rúre cca 40 minút pri teplote 200 stupňov. 10 minút pred koncom vyberieme plech z rúry a posypeme syrom.
Podávame ešte teplé.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk