Vynikajúce domáce francúzske pečivo s výraznou maslovou vôňou, ktoré viete rýchlo pripraviť a chutí vynikajúco aj na druhý deň. Tieto žemle si zamilujete, pretože sú fantasticky chrumkavé a rozvoniava po nich celá kuchyňa. Vyskúšajte skvelý recept z youtube.
Potrebujeme:
teplé mlieko 200 ml
teplá voda 200 ml
cukor 1 polievková lyžica
suché droždie 1 polievková lyžica
soľ 1 lyžička
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
maslo 30 g (rozpustené)
múka hladká 600 g (+ -)
dodatočne:
múka na posypanie asi 1 polievková lyžica
maslo 25-30 g
Postup:
V miske zmiešame teplú vodu, teplé mlieko, cukor, soľ a droždie. Rozmiešame.
Postupne vmiešame múku a vypracujeme cesto.
Prirpavíme si misku, ktorú vymastíme olejom, vložíme do nej cesto, prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice a každú nakrájame na kúsky.
Vyformujeme jednotlivé buchtičky, ktoré preložíme na plech vyložený papierom, prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 20 minút.
Poprášime múkou, každú buchtu narežeme žiletkou a do rezu vložíme kúsok masla.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 25-30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)