Fantastický cesnakový osúch, ktorý je nesmierne chutný.
Vo vnútri mäkučký a vynikajúci.
U nás doma nesmie chýbať ani na Veľkú noc.
Príprava vám zaberie len 20 minút.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
300 g múka hladká T650
200 ml voda vlažná
20 g doždie čerstvé
1 ČL cukor kryštálový
1 ČL soľ
1 ČL rasca
2 PL olej rastlinný
Na potretie:
2 PL olej rastlinný
2 PL voda
4 strúčiky cesnak
Postup:
Najskôr si pripravíme droždie.
V 200 ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie.
Nemusíme čakať na kvások, pridáme do preosiatej múky, spolu so soľou, rascou, olejom.
Vypracujeme vláčne, hladké nelepivé cesto.
Cesto dáme do misky, posypeme trochou múky, prikryjeme utierkou.
Necháme vykysnúť asi na dvojnásobnú veľkosť.
Vykysnuté cesto zvyknem na Veľkú noc rozdeliť na dve placky a na povrchu urobiť vzor, inak robím posúch jednoducho na plechu ako 1 väčšiu placku.
Cesto malo hrúbku okolo 1,5 až 2cm.
Potrieme cesnakom ktorý sme rozmiešali v 2PL oleja a vody.
Môžeme posypať ešte rascou, semienkami.
Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
Pečieme asi 30-35 minút dozlatista.
Po vybratí potrieme trochou studenej vody.
Premiestnime na mriežku, prikryjeme čistou utierkou.
Necháme vychladnúť.
Posúch je veľmi chutný, vnútri mäkký a kôrka voňavá a chrumkavá.
Je naozaj vynikajúci a vydarí sa každému.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)