Tento výborný zákusok podľa receptu z youtube určite vyskúšajte. Je veľmi chutný a krásne vyzerá, takže vám nikto neuverí, že nie je z cukrárne!
U nás sa tomuto zákusku hovorí Pražský krémeš, je však úplne jedno, ako ho nazvete, pretože ide o fantasticky chutnú, krémovú pochúťku!
Potrebujeme:
240 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 vajcia
90 ml rastlinného oleja
80 g kryštálového cukru
50 g kakaa
5 g vanilkového cukru
10 g prášku do pečiva
225 g práškovej šľahačky
270 ml studeného mlieka
70 g čokolády
60 g mascarpone
Na polevu
200 g šľahačkovej smotany
160 g čokolády
Postup:
Vajcia si rozklepneme do misy, pridáme cukor a šľaháme asi 7 minút do peny.
Prilejeme olej, mlieko a pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.
Premiešame a nakoniec primiešame ešte preosiate kakao. Plech si pokryjeme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C.
Medzitým si vo vodnom kúpeli pripravíme polevu.
Šľahačkovú smotanu vymiešame s nalámanou čokoládou, kým sa obe zložky nespoja.
Do misky si nasypeme práškovú šľahačku, zalejeme ju mliekom a šľaháme 8 minút.
Polovicu šľahačky odoberieme a primiešame do nej mascarpone.
Do druhej polovice šľahačky primiešame čokoládu.
Upečenú piškótu vyklopíme na podnos, dáme dolu papier na pečenie a potom ju vrátime naspäť.
Pokropíme ju mliekom, navrstvíme šľahačkový krém s mascarpone a uhladíme ho.
Na ten navrstvíme čokoládový krém.
Nakoniec polejeme čokoládovou polevou a môžeme ozdobiť napríklad nasekanými orieškami alebo pistáciami.
Odložíme do chladničky minimálne na hodinu, nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!