Fantastický tip, ako pripraviť nové zemiaky. Vyskúšajte recept s lahodnou cesnkovou omáčkou, ktorej sa jednoducho nedá odolať! :-)
Potrebujeme:
1,2 kg mladých zemiakov
2 jarné cibuľky
50 ml oleja
30 g masla
8 strúčikov cesnaku v šupke
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžička tymianu, oregana alebo iného korenia
Soľ a korenie podľa chuti
Čerstvé bylinky podľa chuti
Omáčka:
200 g kyslej smotany
150 g smotanového syra (napríklad Lučiny)
3 strúčiky pretlačeného cesnaku
1 lyžičku najemno nasekaného kôpru
Postup:
Zemiaky umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Preložíme na pekáč, pridáme neošúpaný cesnak, soľ, korenie, olej a dobre premiešame. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov približne 60 minút.
Vyberieme z rúry, pridáme maslo, kôpor, zelenú cibuľku a necháme chvíľu odpočívať.
Medzitým pripravíme omáčku. Smotanu zmiešame so syrom, pretlačeným cesnakom, soľou, korením a kôprom. Omáčku podávame k pečeným zemiakom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika