Vynikajúci kávový koláčik, ktorý u nás doma trhá rekordy v obľúbenosti. Je vynikajúci a nie je náročný na prípravu!
Potrebujeme:
Cesto:
vaječný žĺtok 4 kusy
cukor kryštálový 140 gramov
olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
voda 50 mililitrov
kakao – prášok 2 polievkové lyžice
múka polohrubá 100 gramov
kypriaci prášok do pečiva 10 gramov
vaječný bielok 4 kusy
káva mletá 1 polievková lyžica
Krém:
mlieko 500 mililitrov
puding karamelový – prášok 60 gramov
káva čierna instantná 1 polievková lyžica
maslo 200 gramov
cukor práškový 90 gramov
vrch:
smotana na šľahanie 250 mililitrov
cukor vanilkový 10 gramov
stužovač šľahačky 5 gramov
strúhaná čokoláda
Postup:
Najskôr si pripravíme piškótu:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme olej, teplú vodu, kakao, kávu, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na plech (cca 30×25 cm) vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme asi 20 minút pri 170°C.
Najskôr uvaríme puding: do misky odlejeme trochu mlieka (zvyšné dáme variť), rozmiešame v ňom karamelový pudingový prášok a instantnú kávu. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.
Za občasného miešania vychladíme.
Vychladnutý puding postupne primiešame k zmäknutému maslu, pridáme cukor a vyšľaháme hladký krém.
Smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom vyšľaháme elektrickým šľahačom dotuha.
Na vychladnutý plát nanesieme kávový krém a zarovnáme.
Na krém natrieme šľahačku a pomocou vidličky urobíme ozdobné ryhy.
Posypeme kakaom, kávou alebo strúhanou čokoládou.
Zákusok necháme dobre vychladiť, pokrájame na kocky a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)