Najlepšie občerstvenie, keď dostanete chuť na niečo dobré. Tieto plnené bulharské placky podľa receptu z youtube sú prudko návykové!
Potrebujeme:
650 g hladkej múky
470 g vody
1 ČL soli
1 ČL rastlinného oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
700 g zemiakov
600 g tvrdého syra
400 g feta syra
čierne korenie
50 g masla
Postup:
Zemiaky si očistíme, nakrájame na malé kúsky a dáme uvariť.
Do misy si nasypeme múku, pridáme soľ, vodu a vymiesime.
Nakoniec pridáme čajovú lyžičku oleja a vypracujeme nelepivé cesto.
Zakryjeme a necháme 30 minút stáť.
Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme korenie, nastrúhaný feta syr, nastrúhaný tvrdý syr a premiešame.
Plnku, aj cesto sformujeme do približne rovnako veľkých guliek.
Z tejto várky vám vyjde asi 8 ks.
Plnku si zabalíme do cestových guliek, zalepíme a opatrne vyvaľkáme na placky.
Tie potom opekáme na suchej panvici z oboch strán. Akonáhle placku obrátite, uvidíte, ako sa nafukuje.
Treba ju prepichnúť nožom.
Hotové placky potrieme maslom a môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: