Keď uvidíte tento recept z youtube, už nikdy nebudete váhať, čo pripraviť z mletého mäsa. Toto jedlo je také chutné, že na stole neostane ani smietka!
Potrebujeme:
650 g mletého mäsa
2 vajcia
čierne mleté korenie, soľ podľa chuti
2 PL strúhanky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
petržlen
čierne olivy
50 g sušených paradajok
100 g mäkkého syra (napríklad mozzarella)
250 g papriky
2 PL olivového oleja
150 g plátkového syra
Na marinádu:
1 PL medu
2 ČL červenej mletej papriky
1 PL olivového oleja
1 ČL čierneho korenia
Príloha:
zemiaky
olivový olej
rozmarín
Postup:
Do misy si dáme mleté mäso, pridáme vajcia, okoreníme, osolíme, pridáme strúhanku, nakrájanú petržlenovú vňaťku a dobre premiešame. Čierne olivy a sušené paradajky si nakrájame na menšie kúsky.
Do misky si dáme nastrúhanú mozzarellu, pridáme olivy a sušené paradajky. Osolíme, opaprikujeme a premiešame.
Na plech si dáme papier na pečenie, potrieme ho olivovým olejom a rozložíme naň mäsovú hmotu. Na ňu naukladáme plátky syra a následne navrstvíme plnku z mascarpone.
Následne mäso opatrne stočíme do rolky a zabalíme do papiera na pečenie. Rolku potom preložíme na plech pokrytý druhým papierom na pečenie.
Zemiaky si očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska.
Naukladáme ich na plech, osolíme, polejeme olivovým olejom a posypeme rozmarínom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút.
Medzitým si pripravíme omáčku. Do misky dáme med, pridáme sladkú papriku, olivový olej, čierne korenie a všetko dobre premiešame. Plech vyberieme z rúry, rolku odbalíme a potrieme omáčkou.
Potom vložíme naspäť do rúry, zvýšime teplotu na 200 °C a pečieme ešte 10 minút. Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!