Pre všetkých milovníkov tyčiniek Snickers tu dnes máme fantastický recept z youtube, vďaka ktorému si veľmi ľahko pripravíte túto nepečenú Snickers tortu. Budú ju milovať deti, aj dospelí!
Potrebujeme:
450 g drvených sušienok
125 g rozpusteného masla
120 ml 30% šľahačkovej smotany
2 PL masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 PL kondenzovaného mlieka
150 g marshmallows
1/2 PL arašidového masla
200 g karamelových cukríkov
štipku soli
250 g arašidov
Na polevu:
200 g mliečnej čokolády
Na dekoráciu:
arašidy
Snickers tyčinka
Postup:
1. Čokoládové sušienky zomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Hmotu preložíme do formy na pečenie a natlačíme na dno. Potom odložíme do chladničky na 20 minút.
2. Do hrnca nalejeme 60 ml šľahačkovej smotany a za stáleho miešania dáme variť na stredný ohrev. Potom pridáme 2 lyžice masla, kondenzované mlieko a premiešame, aby sa ingrediencie dobre spojili. Následne do hrnca nasypeme marshmallows a dobre miešame, aby vznikla homogénna hmota. Do tej nakoniec pridáme arašidové maslo alebo nutellu.
3. Počkáme, kým hmota trochu vychladne a vylejeme ju na sušienkové cesto. Rovnomerne rozotrieme a odložíme do chladničky na 30 minút. Medzitým si pripravíme karamel.
4. Do hrnca si nalejeme zvyšných 60 ml šľahačkovej smotany, do nej pridáme karamelové cukríky a za stáleho miešania varíme, kým sa cukríky úplne neroztopia.
5. Teraz pridáme štipku soli – je to potrebné na zvýraznenie chuti. Potom primiešame nesolené arašidy (trochu arašidov si necháme na ozdobenie).
6. Keď karamelová hmota trochu vychladne, nalejeme ju rovnomerne na predchádzajúcu vrstvu a opäť vložíme do chladničky asi na 15 minút.
7. Zatiaľ čo karamel tuhne si pripravíme vo vodnom kúpeli čokoládovú polevu. Tou potom polejeme celý vrch, dobre rozotrieme a ozdobíme nasekanými arašidmi.
8. Vložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (alebo najlepšie na noc) a po uplynutí tejto doby môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!