Pripravte si domácu salámu bez zbytočných konzervantov a pochutnajte si na kvalite, ktorú si vyrobíte vlastnými rukami. S týmto receptom z youtube to nie je žiadny problém a chuť vás milo prekvapí!
Potrebujeme:
300 g údených alebo varených kuracích pŕs (môžete skombinovať aj 2 druhy mäsa, z každého po 150 g)
4 varené vajcia
40 g kôpru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 – 2 strúčiky cesnaku
200 g kefíru
1 PL horčice
35 g želatíny + 100 g studenej vody
soľ podľa chuti
plastovú fľašu
Postup:
Ako prvé si dajte do misky želatínu, zalejte ju vodou a nechajte napučať (alebo postupujte podľa návodu na obale).
Potom si nakrájajte údené prsia na malé kúsky.
Vajcia natvrdo si olúpte a pokrájajte na malé kúsky alebo ich nastrúhajte na hrubom strúhadle.
Všetko vložte spolu do misy, pridajte nasekaný kôpor, prelisovaný cesnak a všetko spolu dobre premiešajte.
Želatínu si zohrejte v mikrovlnnej rúre, alebo vo vodnom kúpeli.
Do misy si nalejte kefír, pridajte soľ, horčicu a želatínu.
Z plastovej fľaše si odrežte hrdlo a naplňte ju mäsovou zmesou.
Takto naplnený obsah fľaše teraz zalejte kefírovou zmesou.
Fľašu priebežne jemne stláčajte, aby sa kefírová zmes dostala všade.
Hornú časť fľaše prekryte potravinárskou fóliou a odložte do chladničky aspoň na 4 – 5 hodín, najlepšie však na noc.
Po stuhnutí opatrne narežte plastovú fľašu a dajte ju dolu.
Saláma už perfektne drží tvar, takže ju stačí len nakrájať a môžete podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Vode návod: