Bombastická domáca saláma z fľaše: Exkluzívna chuť bez zbytočných konzervantov!

[mashshare]

Pripravte si domácu salámu bez zbytočných konzervantov a pochutnajte si na kvalite, ktorú si vyrobíte vlastnými rukami. S týmto receptom z youtube to nie je žiadny problém a chuť vás milo prekvapí!

 

Potrebujeme:

300 g údených alebo varených kuracích pŕs (môžete skombinovať aj 2 druhy mäsa, z každého po 150 g)

4 varené vajcia

40 g kôpru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 – 2 strúčiky cesnaku

200 g kefíru

 

 

1 PL horčice

35 g želatíny + 100 g studenej vody

soľ podľa chuti

plastovú fľašu

Postup:

Ako prvé si dajte do misky želatínu, zalejte ju vodou a nechajte napučať (alebo postupujte podľa návodu na obale).

 

 

Potom si nakrájajte údené prsia na malé kúsky.

Vajcia natvrdo si olúpte a pokrájajte na malé kúsky alebo ich nastrúhajte na hrubom strúhadle.

Všetko vložte spolu do misy, pridajte nasekaný kôpor, prelisovaný cesnak a všetko spolu dobre premiešajte.

 

 

Želatínu si zohrejte v mikrovlnnej rúre, alebo vo vodnom kúpeli.

Do misy si nalejte kefír, pridajte soľ, horčicu a želatínu.

Z plastovej fľaše si odrežte hrdlo a naplňte ju mäsovou zmesou.

 

Takto naplnený obsah fľaše teraz zalejte kefírovou zmesou.

Fľašu priebežne jemne stláčajte, aby sa kefírová zmes dostala všade.

Hornú časť fľaše prekryte potravinárskou fóliou a odložte do chladničky aspoň na 4 – 5 hodín, najlepšie však na noc.

Po stuhnutí opatrne narežte plastovú fľašu a dajte ju dolu.

Saláma už perfektne drží tvar, takže ju stačí len nakrájať a môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Vode návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes