Vynikajúci recept na nadýchané tvarohové koláče podľa pani Milky Ragánovej. Cesto na tieto koláčiky je skutočne ako pavučinka a práve vďaka nemu sú koláčiky dlho fantastické a mäkučké.
Potrebujeme:
60 dkg polohrubej múky
kôra z 1 citróna
6 dkg kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
štipka soli
18 dkg Palmarínu
2 vajíčka
1,5 dl mlieka
Kvások:
1 dl mlieka
3 dkg droždia, trošku viac ako polovicu kocky
1 ČL cukru
Potrieť: 1 vajíčko,1 ČL cukru, 2 ČL vody
Náplň:
25 dkg mäkkého tvarohu
25 dkg hrudkovitého tvarohu
4 PL kryštálového cukru
2 ks vanilkový cukor
ovocie
Postup:
Pripravíme si kvások a necháme vykysnúť. Vykysnutý pridáme k ostatným surovinám a vymiesime cesto. Zvláštnosťou je, že ho nedáme vykysnúť ako obvykle, ale dáme ho na dve hodiny do chladničky Tam pekne nakysne.
Potom ho vyberieme, vyvaľkáme na plát 40 x 40 cm a pohárom vykrojíme kolieska o priemere 8 cm. Zvyšky spojíme do buchtičky a necháme nakysnúť.
Do vykrojených koliesok silnejšie zatlačíme dnom menšieho pohára a kolieska preložíme na plech, vystlaný papierom. Necháme ich podkysnúť asi 40 minút.
Potom okraje koliesok potrieme rozšľahaným vajíčkom,do ktorého pridáme cukor a vodu. Do prostriedku dáme plnku a na ňu môžeme dať čerstvé drobné ovocie. Pani Milka zvolila zavárané čučoriedky.
Môžeme posypať škoricovým cukrom.
Pečieme pri 180 °C asi 10 minút.
Z tejto dávky vyjde 30 kúskov. 25 kúskov z obdĺžnika a 5 kúskov zo zbytku.