Najlepší recept na zemiaky, ktoré sú nesmierne rýchle a pritom chutné.
Vďaka jednej zložke budú mať zemiaky chrumkavú kôrku a fantastickú chuť.
Tajomstvo prípravy najlepších pečených zemiakov spočíva v použití škrobu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zemiaky chutia ako vyprážané a pritom použitého oleja je neporovnateľne menej.
Sedliacky recept na zemiaky
Potrebujeme:
6 veľkých zemiakov;
lyžička zemiakového škrobu;
2 lyžice slnečnicového oleja;
pol čajovej lyžičky červenej sladkej papriky;
štvrť čajovej lyžičky čierneho korenia a granulovaného cesnaku;
štipka soli a pálivej červenej papriky.
Postup:
Najskôr zemiaky opatrne umyjeme aj so šupkou (ak máte staršie zemiaky, šupku môžete samozrejme odstrániť).
Nakrájajte na kúsky a preložte do hlbokej misy.
Pridajte škrob (vďaka škrobu dostanú zemiaky chrumkavú kôrku) a dôkladne premiešajte.
Následne pridajte slnečnicový olej, znova premiešajte.
Pridajte aj všetky koreniny.
Namiesto granulovaného cesnaku môžete použiť čerstvý pretlačený strúčik cesnaku.
Potom zemiaky preložte na plech vystlaný pergamenom.
Dajte do vyhriatej rúry na 200 ° C na 30 minút.
Potom vyberte panvicu, osolte zemiaky.
Dajte znovu piecť, tentokrát na 10 minút.
Teraz môžete zemiaky vybrať, sú pripravené.
Podávajte s obľúbenou omáčkou, alebo ako prílohu k slávnostnému jedlu.
Prajeme vám dobrú chuť! :)