Tomu sa hovorí skutočne expresné jedlo. Chrumkavé pečivo – mini bochníku môžu rozvoniavať aj na vašom stole už o pol hodinku!
Potrebujeme na 10 mini chlebíkov:
400 g hladkej múky
10 g prášku do pečiva
10 g práškového cukru
5 g soli
250 ml bieleho jogurtu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice olivového oleja (30 g)
Na potretie:
1 žĺtok
1 lyžičku octu
Na posypanie:
Mak, sezam rasca…
Postup:
Rúru nastavíme na 220 stupňov.
Do misky nasypeme múku, pridáme prášok do pečiva, cukor a soľ. V druhej miske zmiešame jogurt s olivovým olejom a jogurtom. Obe zmesi spojíme a vymiešame hladké jednotné cesto.
Z cesta vyformujeme 10 mini bochníkov a preložíme ich na pelch vystlaný papierom na pečenie. Nakoniec každý bochník potrieme zmesou žĺtka a octu (chlebíky získajú krásnu farbu) a posypeme ľubovoľnou posýpkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre 20 minút pri teplote 220 stupňov.
zdroj: coolinarika